[Kezdõlap]
[Kapcsolat]
[E-mail]
Térkő és IQ?

Ezek a kövek intelligens termékek. Nem hiszi? Akkor nézze meg, hogy hányféle tesztet kell térköveinknek és lapjainknak kiállniuk ahhoz, hogy Semmelrock név alatt egyáltalán forgalomba kerülhessenek.

A bevizsgálás az előírt európai szabványok szerint történik, és a termékeink a vizsgáknak kiváló eredménnyel felelnek meg. Ezen túlmenően minden termékünket a saját kutató- és fejlesztőlaborunkban vagy külső intézeteknél a legkeményebb próbáknak vetjük alá: extrém időjárási hatásoknak, mint a fagy és a hőség, szennyezésnek, nedvességnek, UV-sugárzásnak és olvasztósónak. Csak ha mindezen viszontagságoknak ellenállnak, akkor kaphatják meg a Semmelrock nevet.

Azért, hogy Ön vásárlóként könnyen át tudja tekinteni a Semmelrock termékek minőségi jellemzőit, ikonokat alkalmazunk, amelyek segítik a tájékozódást. Így a következő oldalakon azonnal látható, hogy milyen vizsgálatoknak felelt meg, vagy milyen sajátosságokkal rendelkezik a szóban forgó termék.

 

Semmelrock Protect®

semmelrockprot.jpg

A Semmelrock Protect® technológia révén a kertekben, utakon, tereken egy olyan, eddig nem létező
felületvédelem jött létre, amely minden teszten kiválóan szerepelt.

Az eredmény: a védelemmel ellátott Semmelrock termékek könnyen tisztán tarthatók, a szennyeződés nehezen tapad meg rajtuk. A rágógumik, foltok, rászáradt anyagok fáradságos eltávolítása a múlté. Ezenkívül a Semmelrock Protect® a kövek fagy- és olvasztósóállóságát is tovább javítja. Így egyszerűen tovább maradnak szépek.

 -a lehullott levelek, vörösbor, olajfoltok, stb. eltávolítása könnyebb
 -a kövek éveken át megtartják természetes megjelenésüket
 -a mészkivirágzás lekötése
 -csillogóbb színek, alacsonyabb fakulási tényező
 -fagy- és olvasztósóálló
 -nagyobb ellenállóképesség az időjárási hatásokkal szemben

 

 

Minőség: 

kminoseg.jpg

A Semmelrock termékeket az MSZ EN 1338, 1339, 1340 számú Európai Uniós szabványokban meghatározott követelmények alapján gyártjuk és minősítjük. Sőt, ezen túlmenően nagy hangsúlyt fektetünk

-a helyi szállítóktól származó alapanyagok magas minőségére,
-a gyártási folyamat minden lépésére alkalmazott belső minőségirányításra,
-az értékesítési pontokhoz legközelebb eső gyártásra is.

 

 

CE - jel:

kce.jpg

Termékeink, a térkövek, a lapok és a szegélykövek a CE jelet viselik, ami a termékekre vonatkozó európai harmonizált szabványoknak való megfelelőséget jelenti: MSZ EN 1338 (térkövek), MSZ EN 1339 (lapok), valamint MSZ EN 1340 (szegélyek). (A jelzés a raklapcímkén, a megfelelőségi nyilatkozat a szállítólevél hátoldalán található, illetve ez utóbbi a weboldalunkról is letölthető.)

Független, államilag akkreditált vizsgálóhely (CEMKUT Kft.) által végzett, rendszeres vizsgálat is történik.

 

 

Rendszermegoldás - hasonló felület

krendszermegol.jpg

Ez a jel különböző kategóriákba tartozó termékeket kapcsol össze (lapok, térkövek, kerítéselemek, cölöpök, stb.). A hasonló felületkialakítás megkönnyíti a különböző termékekből készülő burkolatok, kerti építmények tervezését, biztosítja a harmonikus megjelenést.

 

 

Fagy- és sóállóság:

kfagyalosag.jpg

A Semmelrock garantálja valamennyi termékének fagy- és olvasztósóállóságát - az MSZ EN 1338, 1339 és 1340 számú szabványoknak megfelelően. Csak olyan olvasztószerek alkalmazhatók, amelyek betonanyagoknál megengedettek (pl. NaCl-bázisúak). A szulfáttartalmú hatóanyagokat tartalmazó olvasztószerek a betonanyagaink károsodását okozhatják.

 

 

Felületnemesítés:

kfeluletnemesi.jpg

Betonköveink jó része nemesítő felületkezelést kap. Ilyenkor a készre gyártott kövek egy újabb munkafolyamaton mennek keresztül, aminek köszönhetően az adott termékprogram egyedi, nemes megjelenésre tesz szert. Ezek a technikák a felület „optikai" nemesítését szolgálják, a használati jellemzőket nem befolyásolják.

Dörzsölés:
A kövek felületét még nedves állapotban kefék dörzsölik végig.
Profilírozás: Ezt az eljárást lapoknál használjuk. Az öntőforma kialakítása a kész lapoknak természetes hatású felületet ad.

Antikolás:
A kész köveket egy dobban koptatjuk. A létrejövő töredezett, lekerekített élek, sarkok, a felületi kopásnyomok adják a jellegzetes antik stílust.

Csiszolás:
A kész lapok felületét simára csiszoljuk, így a lap anyagának szemcseszerkezete és színezete különösen jól érvényesül.

Hasítás/roppantás:
A kapott felszín ilyenkor egy természetes törésfelület. Ezt az eljárást támfalköveknél és kerítéselemeknél alkalmazzuk.

Homokszórás:
A felület szórásával a lapok egy tiszta, fénylő, gyémántos jellegű karaktert kapnak.

Mosás:
A késztermék felületéről a legfelső réteg finom összetevőit eltávolítjuk, így szabaddá és tisztán láthatóvá válik a felszín szemcsézete, a szemcsék színezete.

 

 

ISO9001:

minoseg.jpg

Termékeinket a Bureau Veritas Certification által tanúsított, az ISO9001 szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer szerinti ellenőrzés mellett gyártjuk.

Fenntartjuk annak jogát, hogy a technológiai fejlesztéssel összefüggésben, termékválasztékunkat vagy egyes termékeinket, azoknak esetlegesen valamely jellemzőjét megváltoztassuk.

A nyomdai hibákból eredő téves információkért nem vállalunk felelősséget.